VERANTWOORD ONDERNEMEN

Duurzaam ondernemen

De koffie die u serveert krijgt komt van de fabrikant die verbonden is aan Rainforest Alliance; een internationale milieuorganisatie die als doel heeft ecosystemen en de daarvan afhankelijke mensenen dieren te beschermen. Rainforest Alliance geeft een keurmerk uit dat garandeert dat het betreffende product onder strenge voorwaardenen op gecertificeerde plantages duurzaam is geproduceerd!

Fair trade Onze legends thee komt van de beste plantages over de hele wereld. De melanges bestaan uit mooi zichtbare ‘whole leaf tea’, pure kruiden, specerijen, bloesems en gedroogde vruchten. Ze zijn 100% natuurlijk en bevatten geen kunstmatige toevoegingen. Legends thee neemt u mee op ontdekkingstocht naar debijzondere verhalen achter thee. Over andere tijden, verre oorden en echte helden.

Als sociaal verantwoordelijk bedrijf houdt men ook bij Spa Nederland rekening met de sociale dimensie van haar activiteiten. Daarbij worden ze gedreven door een gemeenschappelijke ambitie:
  • respect voor het water en de mens. Spa is partner van Unicef België WaSH-project
  • waarbij 20 miljoen liter drinkwater wordt geschonken aan Mali)
  • en voor Nederland volgt een ander groot project.

Daarnaast heeft Spa ook een duurzaam verpakkingsbeleid:
  1. De vermindering van de primaire en secundaire verpakking
  2. Het gebruik van gerecycleerd materiaal (PET, papier) in verpakkingen en etiketten
  3. Plantaardige inkt voor de bedrukking van de etiketten
  4. Het verkleinen van de etiketten

...en verder

Lipton ‘t Vosje maakt gebruik van groene stroom en gas. Daarnaast worden er led lampen gebruikt! In de toilets zijn er waterbesparende kranen. Bij de aanschaf van diverse apparaturen wordt ook kritisch gekeken naar het energie verbruikt.